Lekka sałatka :)

 

Witajcie Kochani 🙂

Dziś będzie lekko, smacznie i szybko 😉 Przychodzę do Was z propozycją sałatki z brokułem, serem feta oraz prażonymi pestkami. 🙂
Składniki:

  • 1 brokuł
  • 100 g sera feta
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 średni pomidor
  • 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżka łuskanego słonecznika Targroch dostępnego tutaj
  • 1 łyżka łuskanej pestki dyni Targroch dostępnej tutaj
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Brokuł dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości (około 5min.) Gdy nasz brokuł się gotuje my możemy w tym czasie uprażyć pestki na suchej patelni.

Odcedzamy brokuł i przelewamy zimną wodą, pozostawiamy na sicie do odsączenia.

Następnie przygotujemy sos. Jogurt łączymy z majonezem i rozgniecionym ząbkiem czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Pomidor, ser feta kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy na sicie.

W szklanym naczyniu układamy warstwowo składniki. Na dnie miski układamy kilka różyczek brokułu, tak aby pokryły dno, posypujemy połową sera fety pokrojonego w kostkę, układamy połowę cząstek pomidorów oraz kukurydzę. Następnie przykrywamy pozostałymi pomidorami, serem i brokułem. Wierzch polewamy sosem czosnkowym i posypujemy ostudzonymi pestkami dyni i słonecznika. Sałatkę wstawiamy na godzinę do lodówki do schłodzenia.

Smacznego! 🙂

 

 

Zapraszam Was do zapoznania się z asortymentem sklepu Targroch na stronę internetową: „TAR-GROCH-FIL” oraz na fanpage Targroch 😉

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s